Veel gestelde vragen


 

Veel gestelde vragen

1Waar bevestig je de afvoerslang aan een airco?
De meeste airco's worden geleverd met een kit waarmee je de afvoerslang tussen de raamopening of schuifdeur kan bevestigen.
2Hoe kies ik een mobiele airco?
Om de juiste airco te kiezen is het noodzakelijk om te bepalen hoeveel BTU/u er nodig zijn om de lucht in de ruimte te koelen. Het type, de grootte van de ruimte en de oriëntatie van de ruimte zijn bepalend voor de berekening van de BTU/u.
3Kan je met een airco meerdere ruimtes koelen?
In beginsel zijn airco's geschikt om 1 ruimte te koelen.
4Werkt een airco ook zonder afvoerslang?
Een airconditioner moet warmte afgeven om koude lucht te kunnen genereren en hebben ze dus een afvoer nodig om die warmte af te voeren; dit gaat middels de afvoerslang.

De meeste mobiele airconditioners hebben een slang die door bijvoorbeeld een open raam naar buiten wordt geleid. Volg in alle gevallen de instructies uit de handleiding van uw airco-apparaat.
5Kan een afvoerslang verlengd worden?
Het wordt afgeraden om de afvoerslang te verlengen, omdat dit schade kan toebrengen aan uw apparaat.

De gemiddelde afvoerslang is ongeveer 1 tot 1,5 meter lang. Zorg ervoor dat u voldoende ruimte vlakbij een raam of deur heeft om de airco te plaatsen en de afvoerslang door het raam of de deur te leiden.
6Wat te doen als de airco een defect heeft?
Mocht uw airconditioner onveroopt een defect vertonen, neem dan contact op met de leverancier van het apparaat.
7Waar blijft het water uit een airconditioner?
In een airconditioner wordt het water op de condensator gespoten waarna het in de vorm van mist via de afvoerslang neer buiten wordt afgevoerd.
8Welke voor- en nadelen zijn er met een mobiele airco?
Met een mobiele airconditioner heb je een veelzijdig apparaat wat eenvoudig verplaatst kan worden. Een airco is direct klaar voor gebruik en hij vereist geen installatie. Wel moet de airconditoner in de buurt van een open raam of deur worden geplaatst; dit omdat de vochtige en warme lucht via een afvoerslang naar buiten kan worden gevoerd.
9Wat is de lengte van een avoerlsnag voor de mobiele airco?
Gemiddeld genomen is een afvoerslang 1 tot 1,5 meter lang.
10Ontvochtigen airo's de lucht?
Alle (mobiele) airconditioners ontvochtigen de lucht. Dit omdat een lagere temperatuur gepaard gaat met lagere luchtvochtigheid. Maar wil je een gezond binnen-klimaat hebben dan is temperatuur verlagen alleen niet voldoende. De luchtvochtigheid moet ook verminderd worden.
11Kunnen (mobiele) airco's ook verwarmen?
Sommige airco's kunnen ook verwarmen, Kijk goed of een model deze mogelijkheid ook heeft wanneer die gewenst is.